Los Simpsons (Entreteniment) Sèrie TP

Fitxer:C-SimpFamily.png
                  - Horaris d'emissió del programa:         

                  Cada dia a les 8h, a les 13h, a les 15h i a les 20:30h

  


Els Simpson (en anglès, The Simpsons) és una famosa sèrie animada de televisió nord-americana creada per Matt Groening.

Història:

Els Simpson es van idear en 15 minuts en la recepció d'una oficina. Matt Groening era el dibuixant de la tira còmica Life in Hell que va cridar l'atenció al productor James L. Brooks que volia afegir una secció animada per al programa "The Tracey Ullman Show", de la FOX. Groening va acabar de concebre als Simpson mentre s'esperava per presentar les seves idees al productor. Després d'aparèixer com a curts en el programa de Tracey Ulman, Els Simpson es van independitzar i va començar a presentar-se com una sèrie animada de mitja hora de duració que es transmetia en horari estel·lar en comptes dels cap de setmana.
Ambientat en la ciutat fictícia de Springfield, (Estats Units) i amb una tonalitat altament satírica de moltes facetes de l'estereotip d'estil de vida americana (incloent cervesa, menjar ràpid, televisió, i religió organitzada). Els Simpson han estat des de llavors un èxit massiu, han tingut un enorme seguiment popular, i crítiques del llavors president de Estats Units, George H. Bush, els crítics també van mostrar interès per l'aparició en el programa de celebritats i una gran quantitat de sàtires a pel·lícules clàssiques i contemporànies, com també subtils bromes visuals mostrant una gran estima per la sofisticació de l'audiència. A més,
la sèrie compta amb episodis especials com per exemple els «Especial de Halloween», «Viatges pel món» (Brasil, Japó, Austràlia, Anglaterra, Àfrica, etc.) i altres més. Recentment la sèrie va arribar al capítol 300 amb més de 15 anys en antena i es preveu que la sèrie finalitzi al final de la 20ena temporada. Amb aquesta sèrie es va fer evident l'avantatge d'emprar l'animació per a una sitcom, per la quantitat ingent d'escenaris i secundaris que una sèrie amb personatges reals no es podria permetre. El marc bàsic de la sèrie se centra en la família Simpson, especialment en Bart, en Homer, la Lisa, la Marge i la Maggie. Tot i que en els capítols es pot observar el pas dels anys, a través de celebracions com el Nadal i els aniversaris, o de les referències a anys concrets; els personatges no envelleixen mai i sempre tenen la mateixa edat. Els primers episodis dels Simpsons a tot l'Estat espanyol foren en català, ja que al Principat de Catalunya Els Simpson s'emeteren en català a TVE2 entre 1991 i 1994, i després a Antena 3 en 1995 en dual (redifusió de les tres primeres temporades).

Els episodis:

Els Simpsons es una sèrie dividida actualment amb 21 temporades (entre elles 20 emeses a USA y 19 a Espanya) dividides cada una en 25 episodis de 15 minuts. Els Simpsons es considera una de les sèries més llargues de la  televisió ja que porta més de 20 anys en antena y 15 a Espanya.

Per veure el llistat d'episodis feu click aquí