Física o Química (Entreteniment) Sèrie +13                  - Horaris d'emissió del programa:         

                  Cada dia a la 1:45h a Ordal TV


Física o Química és una sèrie de televisió produïda per Ida y Vuelta  Producciones per a la cadena espanyola Antena 3, que la va estrenar el 4 de febrer del 2008. Actualment s'emet setmanalment, els dilluns, en horari de màxima audiència. Abans de la seva primera emissió en televisió, la sèrie va ser preestrenada 36 hores abans a través del telèfon mòbil a Vodafone live i 24 hores abans al lloc web d'Antena 3. Després de l'emissió dels cinc primers capítols, Antena 3 va anunciar una segona temporada de la sèrie per a la tardor de 2008, atesos els raonables resultats d'audiència. Malgrat que capítol rere capítol el programa ha anat perdent espectadors, Física o Química supera els registres d'anteriors sèries d'Antena 3 emeses en l'horari de màxima audiència dels dilluns, com ara Manolo y Benito Corporeision (va baixar fins al 13% de share en els seus últims capítols) o La família Mata (mitjana de 16% de share). A més, el 19 de març de 2008 es va començar a comercialitzar una revista oficial de la sèrie, adreçada al públic juvenil i adolescent, en què s'exposen entrevistes exclusives als personatges, a més de tests i notícies pròpies d'aquest tipus de revistes.

  

Argument:

La sèrie es desenvolupa a l'Escola Zurbarán, un institut de batxillerat on es tracten conflictes entre alumnes i professors, i els problemes actuals de la societat adolescent com l'assetjament, el racisme, l'homofòbia, el sexe i les drogues. La novetat és que els capítols no es centren tant en els alumnes com sèries anteriors del mateix tipus, sinó que també es posa de manifest la perspectiva amb la que els professors enfoquen tant els seus propis problemes com els dels seus alumnes. Les relacions socials entre els personatges prenen màxim protagonisme, i més enllà de posar límit entre professors i alumnes, la sèrie tracta a ambdós grups quasi de manera igual, amb relacions amoroses entre ells incloses. Amb això, s'ha volgut reflectir de la manera més verídica com ha canviat en els últims anys la interacció entre professors i alumnes a la majoria d'instituts d'Espanya. És per això que l'argument ha rebut crítiques negatives sobre el model de vida escolar que es dóna. No es considera positiu que alumnes reals a edats problemàtiques vegin determinats models que apareixen a la sèrie i després els imitin.

Repart:

Professors Ana Milán (Olimpia, ex professora d'anglès i directora del col·legi) Bart Santana (Roque, professor d'art) Blanca Romero (Irene, professora de filosofia) Cecilia Freire (Blanca, professora de llengua) Joaquín Climent (Adolfo, cap d'estudis) Nuria González (Clara, ex directora del col·legi i professora d'anglès)

Alumnes Adam Jezierski (Gorka Martínez) Andrea Duro (Yolanda, "Yoli") Angy (Paula Blasco) Gonzalo Ramos (Julio) Javier Calvo (Fernando, "Fer") Leonor Martín (Covadonga Ariste, "Cova") Maxi Iglesias (César Cabano) Úrsula Corberó (Ruth) Irene Sánchez (Violeta) Sandra Blázquez (Alma) Oscar Sinela (Quino)

Antics Xavi Mira (Félix, professor de música) Andrés Chueng (Jan Taimín) Karim El-Kerem (Isaac Blasco †) Michel Brown (Miguel Belaza, professor de Tecnologia i Teatre) Michel Gurfi (Jonathan, professor d'Educació Física) Fele Martínez (Mario Barrio, ex nuvi d'Irene) Julio Soler (Rubén de la Torre †, germà de Julio) Nancy Yao (Xiao Mei, promesa de Jan)